Idag träffades 62 SPF Seniorer på Ljungkiles Folkhögskola för att lära sig om vikten av att sköta sin egen hälsa, att diskutera vad vi i föreningsverksamheten kan göra för att stärka seniorers hälsa och vad vi kan förvänta oss av samhället. Och hur vi skall utnyttja dessa resurser på bästa sätt. Ett inslag under dagen var:

1177 – mycket mer än sjukvårdsupplysning. Det visade sig att nästan ingen visste om allt bra som finns att ta del av på 1177.  I stort sett hade ingen utnyttjat 1177s tjänster. Man kan läsa sin egen sjukhusjournal, allt om sina läkemedel, massor av artiklar om olika sjukdomssymptom, göra självskattning av vilken vårdnivå man skall söka på, kontakt med sin vårdcentral osv.

1177 drivs av den offentliga sjukvården, men omfattar så klart även privat driven sjukvård. Mitt tips idag: gå in på www.1177.se  och utforska vad du kan ha glädje och nytta av.